Populær madfestival i Silkeborg vil igen være at finde på Søvejen

Foto: Mad & Kultur.
dato

Sidste års ’Sommer på Søvejen’ var en succes, og igen i år kan silkeborgensere og andre sultne gæster se frem til at spise sig igennem et væld af retter til arrangementets kulinariske program; Silkeborg Streetfood Festival.

Silkeborgvirksomheden Mad & Kultur - som står bag gademadsfestivalen - lover et omfattende mad- og kulturudbud til den store byfest. De melder også, at der er plads til endnu flere lokale, som ønsker at byde ind i en festival, der har en vision om at gøre Silkeborg til Jyllands førende mad- og kulturdestination.

25.000 spisende gæster forventes til Silkeborg Streetfood Festival 14.-18. august. Gæster, som også kan se frem til festlige aftener med Fætters, Back to Back, Zididada og James Sampson, et væld af oplevelser for store og små og en søndag, hvor der skrues ekstra meget op for familieaktiviteterne.

Der sættes også spot på smagen af Silkeborg. Både i festivalens nye tipitelte - dedikerede til lokale restauratører, madiværksættere og fødevareproducenter- og på kultur- og musiksiden. Helle Gade, borgmester i Silkeborg Kommune, som står bag festivalen sammen med Mad & Kultur, siger:

“Der er en helt særlig stemning, og byen summer ekstra meget af liv i de dage, hvor Silkeborg Streetfood Festival åbner for madboderne. Vi har så meget at byde på i Silkeborg, og det er en festival som denne med til at vise frem. Derfor glæder vi os til igen at lægge by til Silkeborg Streetfood Festival.”

Bysbarnet Thor Andersen, som er stifter og medejer af Mad & Kultur, ser frem til at arrangere endnu en festival på hjemmebane. Han siger:

“Vi arbejder ud fra visionen om, at Silkeborg skal blive Jyllands førende mad- og kulturdestination med street food-festivalen som spydspids. Og vi oplever solid opbakning både blandt kokke, kunstnere og kulturaktører, som allerede er en del af programmet. Men jeg vil gerne slå et slag for, at endnu flere melder sig under fanerne. De kan bare ringe til mig, så står jeg klar med gode råd og vejledning til, hvad der skal til for at blive en del af festivalen som er et samlingspunkt for hele kommunen.”

Den familieejede virksomhed Gothenborg, er en af de lokale aktører, der var på spisesedlen i fjor og som også er med i år. Ejer Lone Hedegård, siger:

"Street food-festivalen er et godt 'pust' til byen i august måned. Vi medbringer vores eget økologiske fjerkræ, som vi producerer og til daglig serverer ude på vores gård. For os er det en fantastisk måde at bringe landet ind til byen og en mulighed for at tale med vores kunder i andre omgivelser."

Også andre lokale madentusiaster, fx den prisvindende, indiske restaurant Masala, rykker ud af vante omgivelser og ind på festivalpladsen. På menuen er desuden nordisk street food som Wild Dawgs – kvalitetshotdogs med smagen af den vilde natur fra Force Nature, Croffels – vafler lavet af chokoladecroissanter serveret med toppings - og meget andet. Det hele kan nydes med udsigt til Silkeborg Langsø i en oase af oliventræer, funklende lyskæder og flammer fra åben grill.

Kilde: Mad & Kultur
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.