Østjyllands Politi: Nyt fra Bryrup - tirsdag den 21. april

dato

Bryrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Bryrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Retten i Horsens

Særlig Efterforskning Vest fremstiller kl. 11.00 en 57-årig mand fra Silkeborg i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Den 57-årige sigtes for besiddelse af en større mængde amfetamin med henblik på salg.


**

 

Mand død i arbejdsulykke

En 66-årig mand mistede mandag livet som følge af en arbejdsulykke i Fårup ved Randers. Den 66-årige blev ramt af et træ i forbindelse med fældning. Ulykken skete omkring kl. 15.00 og den 66-årige blev erklæret død på ulykkesstedet ikke længe efter. De pårørende er underrettet.

 

**

 

Brand i flere både på Egå Marina

Østjyllands Politi modtog tirsdag kl. 04.23 anmeldelse om brand i nogle opmagasinerede både på Egå Marina. Ved ankomst til stedet kunne betjentene både se en større røgsøjle og flammer fra tre både. Brandvæsnet påbegyndte kort efter slukningsarbejdet. De indledende undersøgelser tyder på, at branden kan skyldes en kortslutning i et elektrisk apparat i én af bådene, men den nærmere brandårsag skal nu undersøges. Ingen kom til skade i branden.

 

**

Sparkede betjent over skinnebenet efter at være stukket af på knallert

En 30-årig mand blev mandag kl. 11.54 anholdt på Kastanie Allé i Trustrup. Den 30-årige kørte på knallert, da han blev eftersat af en patrulje. Han forsøgte først at køre fra patruljen, men smed så knallerten fra sig og blev pågrebet. Det modsatte den 30-årige sig dog, blandt andet ved at sparke den ene betjent over skinnebenet. Den 30-årige fortsatte med at slå ud efter betjenten og vælte ham omkring på jorden, mens han blev ved med at angribe ham. Den 30-årige blev af de to betjente pacificeret med den nødvendige magt og blev derefter anholdt og sigtet for at køre på konstruktivt ændret knallert, at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, ikke at efterkomme politiets anvisninger og for vold mod polititjenestemand.

**

Flere anmeldelser om uro på Gudrunsvej

Østjyllands Politi var til stede i området omkring Gudrunsvej i Brabrand mandag aften kl. ca. 20.30, efter flere anmeldelser om mange mennesker samlet, uroligheder og slagsmål.

Flere patruljer kørte til stedet, og det viste sig at dreje om en intern konflikt imellem nogle grupperinger i området. Politiet fik dog hurtigt spredt menneskemængden og genskabt roen. En 36-årig mand og en 24-årig mand blev i forbindelse med urolighederne anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, da de ikke efterkom politiets anvisninger på stedet.

 

**

Kørte over for rødt på stjålet motorcykel

En patrulje fra Østjyllands Politi mødte mandag kl. 17.00 flere motorcykler, som kom kørende ad Viborgvej i nordvestlig retning og kørte over for rødt i krydset ved Vestre Ringgade. Den bagerste motorcykel kørte over stoplinjen og op på fodgængerfeltet, hvor den blev standset af den tætte trafik.

På motorcyklen sad en 20-årig mand og en 23-årig mand, begge uden hjelme. De to mænd virkede utålmodige og gassede op og kiggede sig til begge sider. Patruljen løb over til motorcyklen på fodgængerfeltet og råbte, at de skulle standse. Føreren forsøgte at gasse op, og passageren hoppede af og begyndte at løbe, men betjentene fik standset begge mænd, som brokkede sig højlydt og smed flere fornærmelser efter betjentene. De to mænd blev anholdt, og den 20-årige blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, forstyrrelse af den offentlige orden, fornærmelser mod politibetjente og at køre uden styrthjelm, mens den 23-årige mand, som havde ført motorcyklen, blev sigtet for narkokørsel, ikke at efterkomme politiets anvisninger, ikke at bruge styrthjelm, at køre over for rødt og at køre motorcykel uden førerret.

Ved opslag i politiets systemer viste det sig desuden, at den motorcykel, mændene havde kørt på, var blevet stjålet natten til mandag kl. 01.59 fra en forhandler i Viby. Begge mænd blev derfor også sigtet for indbrud og for brugstyveri af motorcyklen.

**

Filmede politiarbejde og endte med flere sigtelser

En 43-årig mand blev mandag kl. 13.04 bedt om at stoppe med at filme, da politiet var i færd med at udføre arbejde på Åby Ringvej i Aarhus V. Betjentene bad ham desuden om at flytte sig længere væk, men begge dele nægtede den 43-årige at efterkomme. I stedet råbte han flere skældsord efter den ene af betjentene på stedet. Manden endte derfor med at blive anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden og for fornærmelser mod politimand.

 

**

Færdsel

Mandag kl. 11.21 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Skanderborgvej og Hammelvej ved Hammel, da en 71-årig kvindelig bilist kom kørende i nordgående retning ad Skanderborgvej og ville dreje til venstre ad Hammelvej. Her påkørte den 71-årige kvinde en bil, der kørte i sydgående retning, ført af en 47-årig kvindelig bilist. Den 47-årige kvinde og hendes 38-årige mandlige passager blev begge kørt på hospitalet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 71-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 56-årig mandlig bilist blev mandag kl. 13.53 anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Bagvænget i Ebeltoft. Den 56-årige var desuden alkoholpåvirket med en promille over 2, og udover en sigtelse for spirituskørsel blev hans bil derfor også konfiskeret.

Mandag kl. 16.41 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Spanien og Værkmestergade i Aarhus, da en 30-årig mandlig bilist var uopmærksom, mens han stillede på bilradioen, og derved påkørte bilen foran ham, ført af en 27årig kvindelig bilist, som holdt for rødt. Ved sammenstødet blev den 27-årige kvindes bil skubbet frem i den forankørende bil, der igen blev skubbet frem i endnu en bil. De to sidste implicerede biler var ført af henholdsvis en 28-årig mandlig bilist og en 38-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 19-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 00.09 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på N.P. Josiassens Vej i Grenå. I bilen fandt betjentene desuden flere poser med narko, og den 19-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af narko.

 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

  • På Aprilvej i Aarhus V begået mellem fredag den 17/4 kl. 15.15 og mandag den 20/4 kl. 09.30
  • På Skolevangs Allé i Risskov begået mellem lørdag den 18/4 kl. 11.00 og mandag den 20/4 kl. 12.00
  • På Udbyhøjvej i Gjerlev begået mandag den 20/4 mellem kl. 05.00 og kl. 13.05

 

Kilde: Østjyllands Politi