Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til naturvidenskaben. Under dette spændende foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, sammen med brygmester Erik Lund, fortælle om de teknikker og opdagelser, der ligger til grund for deres ølproduktion.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget vil give indsigt i rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, som har været banebrydende for både ølproduktion og generel naturvidenskab. Deltagerne vil også lære om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning af disse ingredienser.
Smag på forskningenSom en del af arrangementet vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Disse smagsprøver vil blive præsenteret i takt med, at de gennemgås i foredraget, hvilket giver deltagerne en unik mulighed for at smage på forskningen.
Banebrydende teknologi og fortidens planterCarlsberg Laboratorium arbejder også med udviklingen af nye gærtyper til produktion af alkoholfrit øl samt forskning i klimatolerante fødevarer. Foredraget vil også dække opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, hvilket kan give indsigt i fortidens klima og plantevækst.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Bryrup Kirke og Sognehus, Hovedgaden 5, 8654 Bryrup
Entré: 30 kr
Arrangør: Mette Knudsen
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her